ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана21/09/2018

НА СНАЗИ МЈЕРЕ ПРВОГ СТЕПЕНА БЕЗБЈЕДНОСТИ ЗБОГ ПОСЈЕТЕ ЛАВРОВА

 

БАЊАЛУКА, 21. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, поводом данашње посјете Српској министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова, предузеће мјере првог, највишег степена безбједности на подручју Источног Сарајева и Бањалуке да би ова посјета протекла у најбољем реду.

 

У вријеме доласка и одласка делегације биће забрањено кретање моторним возилима, те ограничено кретање других учесника у саобраћају, укључујући бициклисте и пјешаке, на траси кретања делегације од Међународног аеродрома Бањалука у Маховљанима до града од 14.00 до 16.00 часова, као и од 18.00 до 19.30 часова.

Ова забрана биће на снази и у улицама Гундулићева, Олимпијских побједника и у дијелу Улице краља Петра Првог Карађорђевића за вријеме активности Лаврова.

Обуставе на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа биће периодичне, од 11.30 до 14.00 часова, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Из МУП-а наводе да ће бити забрањен превоз експлозивних материја, као и саобраћај за теретна возила укупне носивости веће од 7,5 тона на подручју Бањалуке, Лакташа, Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе.

"Представнике медија, друге субјекте и грађане обавјештавамо да је на подручју Бањалуке и Источног Сарајева, као и на траси кретања делегације, забрањена употреба дроновa", наводи се у саопштењу.

Из Министарства додају да представници медијских кућа који су се акредитовали за праћење свих догађаја који се организују поводом посјете руске делегације, треба да на себи имају јасно истакнуту акредитацију, те да су дужни да поштују наредбе полицијских службеника на терену, као и сви грађани.

"Биће забрањен рад неким угоститељским и другим објектима на подручју Бањалуке и Источног Сарајева, као и Лакташа", додаје се у саопштењу.

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске ће и данас док за тим постоји потреба, прегледати станове, пословне просторе и друге објекте који се налазе у близини темеља српско-руског храма, па са грађани моле за разумијевање и сарадњу.

Грађани ће на локацију темеља српско-руског храма моћи да уђу из Гундулићеве улице, из правца Алеје Светог Саве, као и Олимпијских побједника до 15.00 часова, а након тога искључиво пјешачком зоном из правца насеља Борик.

"С обзиром да ће се вршити прегледи на улазима, грађанима се савјетује да не носе руксаке и торбе, те да обавезно понесу идентификациони документ. Апелујемо да се грађани придржавају упутстава Министарства и других институција које учествују у организовању посјете министра спољних послова Руске Федерације", наводи се у саопштењу.

Грађанима се савјетује и да избјегавају отварање прозора, излазак на балконе, кровове зграда и слично дуж трасе кретања делегације, као и на мјестима из протокола за вријеме боравка руске делегације.