ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана21/09/2018

ЛАВРОВ ДАНАС У ПОСЈЕТИ САРАЈЕВУ И БАЊАЛУЦИ

 

САРАЈЕВО, 21. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров боравиће данас у посјети Сарајеву и Бањалуци.

 

На аеродрому Маховљани код Бањалуке Лаврова ће у 14.50 часова дочекати делегација Владе Републике Српске, предвођена предсједником Владе Жељком Цвијановић.

Лаврова ће у 15.15 часова испред темеља српско-руског храма и духовно-културног центра дочекати предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Из кабинета предсједника Републике Српске саопштено је да је у 15.45 часова предвиђен је састанак Додика и Лаврова у Административном центру Владе Републике Српске.

Састанку ће, како је најављено из Бироа Владе Српске за односе сa јавношћу, присуствовати Цвијановићева, шеф Представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић, замјеник министра иностраних послова Русије Александар Грушко, директор Четвртог европског департмана Министарства иностраних послова Русије Александар Боцан-Харченко и амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов.

У 15.50 часова планиран састанак Додика и Лаврова са делегацијама Републике Српске и Русије, који ће бити одржан у Административном центру Владе Српске, а присуствоваће и предсједник републичког парламента Недељко Чубриловић.

У 16.20 часова Цвијановићева ће присуствовати свечаној додјели одликовања министру Лаврову, кога ће Додик одликовати Орденом Републике Српске на огрлици.

Конференција за новинаре заказана је у 16.30 часова, док је у 16.55 часова предвиђен састанак коме ће присуствовати министар иностраних послова Србије Ивица Дачић.

Предсједник Српске позвао је грађане Српске да данас у што већем броју у Бањалуци дочекају Лаврова, великог и искреног пријатеља Републике Српске и српског народа.

Са Лавровом ће се у Бањалуци сусрести и министар спољних послова Србије Ивица Дачић, који је истакао да ће тај састанак, чији је домаћин предсjедник Републике Српске Милорад Додик, бити још једна изузетна прилика да се снажно афирмишу најбољи односе Русије са Србијом и Српском.

Због посјете министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова, у појединим дијеловима Бањалуке данас ће, према одлуци Градске управе, бити забрањен рад појединих угоститељских и пословних објеката и то од 12.00 до 20.00 часова, а односиће се на објекте у 20 улица на подручју града и на Трг Републике Српске.

Лавров ће се претходно у Сарајеву састати са члановима Предсједништва БиХ и министром иностраних послова БиХ Игором Црнатком.

Састанак са члановима Предсједништва БиХ најављен је за 10.00 часова, а након тога биће објављено саопштење.

Састанак са Црнатком заказан је за 11.05 часова у згради Министарства у Сарајеву, а медијима ће бити омогућено снимање протоколарног дочека и почетак састанка.

Конференција за новинаре Црнатка и Лаврова биће одржана након церемоније потписивања плана консултација два министарства, која је заказана за 11.40 часова.