ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика12/10/2018

РУСИЈА ЈЕ УЗ СРПСКИ НАРОД НА КОСМЕТУ И СРБИЈУ

 

БЕОГРАД, 12. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Одбора за спољну политику у Савјету Федерације Русије Константин Косачов поручио је да српски народ на Косову и Метохији може да рачуна на подршку Русије.

 

"Поручујем Србима на Косову и Метохији да је Русија уз српски народ и Србију", истакао је Косачов приликом разговора са министром за иновације и технолошки развој Србије Ненадом Поповићем.

Косачов је нагласио да ће Русија остати досљедна у поштовању међународног права и Резолуције 1244 које Косово и Метохију препознаје као интегрални и неотуђиви дио Србије, саопштено је из Министарства за иновације и технолошки развој Србије.

Поповић је изразио захвалност Русији и предсједнику Владимиру Путину за принципијелну подршку Москве у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

"Захвални смо Русији за поштовањњ међународног права и став да ће подржати само оно решење за Косово које је у оквиру Устава Републике Србије и Резолуције 1244", рекао је Поповић и додао да "једино такво рјешење гарантује очување мира и економску будућност и за Србе и за Албанце на Косову".

Поповић и Косачов разговарали су и о начинима како да се обезбиједи већа економска помоћ за српску заједницу на Космету уз оцјену да је економска перспектива кључна за останак и повратак Срба.