ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија12/10/2018

ОБЕЗБИЈЕЂЕНО ДОДАТНИХ 500.000 КМ ЗА НАБАВКУ АМБАЛАЖЕ ЗА ЈАБУКЕ

 

БАЊАЛУКА, 12. ОКТОБРА /СРНА/ - Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске истиче да је као и ранијих година финансирало набавку бокс-палета воћарима, иако је ријеч о основном средству које сваки воћар себи треба да набави ако се бави тим послом, те позвало поједине представнике пољопривредних произвођача да престану да обмањују јавност.

 

Из Министарства подсјећају да се Удружење воћара Републике Српске обратило Министарству са овим проблемом, које је на вријеме, мјесец дана прије почетка бербе, обезбиједило додатних 500.000 КМ за набавку још 10.000 бокс-палета за јабуке.

"Умјесто да само пренесе истину - да је на овај начин Министарство знатно помогло воћарима, предсједник удружења воћара Драгоје Дојчиновић упорно у свима другима налази кривца, осим у својој неспособности, јер се основно средство за рад не набавља неколико дана прије почетка бербе", саопштено је из Министарства.

Дојчиновић је за РТРС изјавио да ће између 20 и 30 одсто јабука остати необрано због недостатка амбалаже, односно бокс-палета за јабуке.