ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/10/2018

МЕДИЈИ ДА НЕ ИЗАЗИВАЈУ РАСКОЛ

 

ЦЕТИЊЕ, 15. ОКТОБРА /СРНА/ - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије позвао је медије да не изазивају раскол и свађе, те истакао да је улога Цркве да сједињује.

 

"Црква сједињује све земаљске народе. Tо је улога Цркве већ двије хиљаде година. Немојте да на основу Цркве стварате конфронтације", поручио је митрополит Амфилохије.

Митрополит Амфилохије је рекао да су неки медији форсирали "потпуно лажљиву причу" о доласку Његове светости патријарха српског Иринеја у Црну Гору.

"Имамо и писмо премијера, и предсједник је позван. Пошто је мало времена, они не могу под Острог доћи, али су припремили видите колику пратњу од државе, тако да је то потпуно нормално", навео је митрополит.

На питање како тумачи изјаве патријарха Иринеја о лошем положају Цркве и српског народа у Црној Гори, митрополит Амфилохије је рекао да је патријарх то изјавио у контексту протјеривања свештенства СПЦ.

"За 30 српских монаха и свештеника није дозвољен боравак у Црној Гори, што се никада није десило. То је он, у ствари, рекао. Зашто то данас да се ради? То данас раде неки који не воле Цркву и покушавају да створе мржњу против Цркве", каже митрополит Амфилохије.

Митрополит Амфилохије апеловао је да Влада, предсједник и премијер помогну мајкама које протестују у Подгорици бранећи, како је истакао, материнство, као највећу људску светињу.

"Ни Црква, нити држава немају данас веће одговорности од те да помогну мајкама", напоменуо је митрополит Амфилохије.