ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/10/2018

ГАЛИЋ: МОЖЕ СЕ ДЕСИТИ ДА ВИШЕ БУДЕ МИГРАНАТА НЕГО ПОЛИЦАЈАЦА

 

БИХАЋ, 20. ОКТОБРА /СРНА/ - Полиција у Бихаћу усмјерава снаге и капацитета да безбједносу ситуација одржи под контролом, али се може десити да у једном моменту буде више миграната него полицајаца, рекла је портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона Снежана Галић.

 

Галићева је истакла да је током ноћи у Бихаћ дошло 160 нових миграната, те је напоменула да су више пута апеловали да се укључе надлежне агенције са нивоа БиХ, али да до сада није било конкретне помоћи.

"Полиција је спремна на све изазове. Даћемо све од себе како би безбједносну ситуацију одржали", рекла је Галићева за Н1.

У Бихаћу је одржан протест грађана који траже хитно рјешавање мигрантске кризе. На протесту се окупило више хиљада грађана који захтијевају измијештање миграната из тог града и спречавање прилива нових илегалних миграната у Унско-сански кантон.

Један од организатора протеста Сејо Рамић рекао је јуче да је ситуација са мигрантима у Бихаћу веома озбиљна, готово алармантна, те да је Унско-сански кантон, посебно Бихаћ, постао одређена врста гета за мигранте, којих дневно долази око 200.