ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет21/10/2018

ЏУБЕИР: НЕ ЗНАМО ДЕТАЉЕ УБИСТВА НИТИ ГДЈЕ ЈЕ ТИЈЕЛО

 

ВАШИНГТОН, 21. ОКТОБРА /СРНА-Ројтерс/ - Званичници Саудијске Арабије не знају детаље о томе како је убијен новинар Џамал Кашоги у конзулату у Истанбулу нити гдје се налази његово тијело, рекао је данас саудијски министар спољних послова Адел ал Џубеир.

 

Он је рекао за америчку медијску кућу "Фокс њуз" да су Кашогију када је ушао у конзулат пришли чланови обезбјеђења, чије се изјаве о дешавањима разликују од тврдњи турских званичника, због чега је Ријад покренуо истрагу.

"Убијен је у конзулату. Не знамо под којим условима и како. Не знамо ни гдје је тијело. Одлучни смо да откријемо све детаље и да казнимо оне који су одговорни за убиство", истакао је Џубеир.

Он је први вишерангирани саудијски званичник који је дао званичну изјаву од како је Саудијска Арабија јуче признала да је Кашоги мртав.

Ријад је изнио различите верзије околности које су довеле до смрти Кашогија који није виђен након уласка у конзулат у Истанбулу 2. октобра.

Џубеир је убиство Кашогија назвао ужасном грешком и изјавио саучешће породици. Новинар има родбину у Саудијској Арабији и троје дјеце која имају америчко држављанство.