ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура23/10/2018

ДАНАС ПРОМОЦИЈА КАМПАЊЕ "ЧИТАЈМО ЗАЈЕДНО" НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ

 

БЕОГРАД, 23. ОКТОБРА /СРНА/ - На Међународном сајму књига у Београду данас ће бити промовисана кампања "Читајмо заједно" на којој ће говорити помоћник министра за културу Републике Српске Тања Ђаковић.

 

Циљ кампање је подршка дoмaћeм издaвaштву, заштита српског језика и ћириличнoг писмa, богаћење књижних фoндова библиoтeкa и јачање културе читaњa.

Ову кампању Министарство просвјете и културе Републике Српске реализује у сарадњи са Заводом за уџбенике и наставна средства, саопштено је из Министарства.

На промоцији, која почиње у 11.00 часова, требало би да говори и директор Завода за уџбенике и наставна средства Раде Ристовић, најављено је раније из ове установе.

На 63. Међународном сајму књига у Београду данас ће бити представљени четврти број часописа "Топола" и брошура "Спомен-подручје Доња Градина".

Четврти број часописа "Топола" садржи 15 научних радова аутора из Републике Српске, Србије, Хрватске и Мађарске, док брошура "Спомен-подручје Доња Градина" посјетиоцима даје основне информације на 21 језику о овом стратишту.

На промоцији издања "Спомен-подручје Доња Градина", која је планирана од 14.00 часова, говориће директор Секретаријата за вјере Републике Српске Драган Давидовић, директор ове установе Тања Тулековић и рецензент четвртог броја часописа "Топола" Жељко Вујадиновић.

У 15.00 часова биће представљен "Зборник радова 20 година Дејтонског мировног споразума" који је објављен у издању Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

У 17.00 часова планирна је промоција књиге "Нови хладни рат у Србији - геополитичка стварност Срба" аутора генерала Винка Пандуревића.

На штанду Републике Српске од 18.00 часова Завод за уџбенике и наставна средства из Источног Сарајева промовисаће књигу "Девијантне појаве у Републици Српској", Биљане Милошевић Шошо, а од 19.00 часова збирку поезије "Подсећање на вечност", Сање Клисарић, у сали "Васко Попа".

Представништво Републике Српске у Србији, уз подршку Министарства просвјете и културе Српске, организује ове године јубиларни, десети наступ Српске на Међународном београдском сајму књига.