ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво07/11/2018

У НЕДЈЕЉУ ЧЕТВРТИ ГЕОГРАФСКИ ДИКТАТ У БАЊАЛУЦИ

 

САРАЈЕВО, 7. НОВЕМБРА /СРНА/ - Центар Руског географског друштва у Србији организује у недјељу, 11. новембра, у просторијама Природно-математичког факултета у Бањалуци Четврти географски диктат, саопштено је данас из Амбасаде Руске Федерације у БиХ.

 

Диктат се ради анонимно, а састоји се од 30 задатака различитог степена сложености и обухвата провјеру општег географског знања и информисаности.
Вријеме за рјешавање задатака је 45 минута, а укупно трајање диктата, укључујући инструкције учесницима, је 60 минута.

Географски диктат се одржава од 2015. године, а на иницијативу предсједника Савјета покровитеља Руског географског друштва Владимира Владимировича Путина.

Током 2016. на диктату је учествовало 187.000, а 2017. године 260.000 људи. Од 2017. године диктат има међународни карактер. Осим у Русији, организован је у још 25 држава, међу којима je и Србија.

Ове године диктат је организован у више од 60 држава. Центар Руског географског друштва у Србији, у сарадњи са партнерима, реализује диктат на пет локација од којих је четири у Србији односно у Београду, Косовској Митровици, Врању и Брусу, те једна у Бањалуци, у Републици Српској.

Учесници диктата могу бити сви заинтересовани без обзира на држављанство, старосну, полну, образовну, друштвену, религијску и другу припадност.

Окупљање учесника почиње од 11.00 часова, уз приказивање пригодног видео- материјала из архиве Руског географског друштва.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: