ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима16/11/2018

МОКРИ КОЛОВОЗИ НА ПОДРУЧЈУ МРКОЊИЋ ГРАДА

 

БАЊАЛУКА, 16. НОВЕМБРА /СРНА/ - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија несметано, по претежно сувим, али и мјестимично мокрим коловозима на подручју Мркоњић Града, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

На дионицама које пролазе кроз усјеке могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз.

Због изградње наплатне станице "Чатрња" на ауто-путу Градишка-Бањалука до 31. децембра биће измјена у одвијању саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош, због радова.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека, на дионици Крупа на Врбасу-Бочац, од 7.00 до 17.00 часова од понедјељка до суботе саобраћај се, због радова,
обуставља десетак минута и пропушта наизмјенично једном траком.

Радним данима, од 8.00 до 16.00 часова, због деминерских радова, биће получасовних обустава саобраћаја на магистралном путу Фоча-Гацко, у мјесту НП Сутјеска-Прибој, општина Фоча.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак /деминерска радилишта Клакари Доњи девет и 13/ од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај ће бити обустављан 30 минута и пропуштан 15 минута.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци.

На дионици магистралног пута Бањалука /пијаца/-Бањалука /Ребровац/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја на споју магистралног пута и улице Олимпијских побједника, због изградње кружне раскрснице.

На регионалном путу Лопаре-Прибој, због активираног клизишта, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због санације моста преко ријеке Моштанице потпуно је обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица, а возила се преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

На регионалном путу Tеслић два-Подјезера, у мјесту Жежеља, забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово, на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На путевима у Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по претежно сувом коловозу, а на појединим дионицама мјестимично има мраза.

У јужним и западним крајевима учестали су и јаки удари вјетра.

На магистралном путу Нови Tравник-Бугојно, због радова на мосту, на улазу у Бугојно, обустављен је саобраћај за теретна возила и преусмјерен на магистрални пут преко Tравника и Доњег Вакуфа. Путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.