ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура23/12/2018

ФОТОГРАФИСАЊЕ ПРИРОДНИХ ЉЕПОТА ЗА "УПОЗНАЈ СРПСКУ"

 

ВИШЕГРАД, 23. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - На шест локалитета на подручју општине Вишеград данас је обављено фотографисање заштићених природних и непокретних културно-историјских добара у оквиру фото-туре под називом "Упознај Српску".

 

Фото-туру реализовали су чланови фото-клуба Вишеград и Викимедијине заједнице Републике Српске.

Координатор пројекта Викимедије Бојана Подгорица рекла је да су фотографисали проширење националног парка Дрина, села Прелово и Сасе, Гребен, вишеградску ћуприју и тунел у којем је сниман дио филма "Лепо села, лепо горе".

Подгорица је истакла да је фото-тура организована с циљем прикупљања што већег броја фотографија заштићених природних и непокретних културно-историјских добара која нису у довољној мјери заступљена на Викимедијиним пројектима и на интернету.

Она је додала да је недавно организован и уређивачки маратон у Средњој школи "Иво Андрић" у оквиру којег су ученици креирали садржаје на српском језику на Википедији.

"Значај активности Викимедије су те што смо успоставили сарадњу са грчком Викимедијом и арапском, те ће се сви садржаји из Републике Српске наћи на њиховим матичним википедијама", објаснила је Подгорица.