ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/01/2019

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА

 

ПОДГОРИЦА, 10. ЈАНУАРА /СРНА/ - Црногорски покрет поднио је кривичну пријаву Основном тужилаштву у Подгорици против Његовог високогпреосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија због, како наводе, "кривичног дјела повреде угледа народа и других мањинских заједница и изазивања националне и вјерске мржње".

 

Црногорски покрет је у пријави навео да је митрополит Амфилохије ово кривично дјело починио 7. јануара изјавом током божићне литургије у Саборној цркви Христовог Васкрсења у Подгорици.

Црногорски покрет апелује и да државни органи још једном процијене дјеловање у Црној Гори протојереја СПЦ Велибора Џомића, који, како тврде, као нерезиденцијална особа са привременим боравком у Црној Гори константно антицрногорским дјеловањем и изјавама иритира велики број грађана Црне Горе.

Из ове невладине организације тврде и да Џомић увредљиво говори о канонски непризнатој Црногорској православној цркви и владици - митрополиту Михаилу, да промовише злочиначке организације из Другог свјетског рата, подстиче мржњу према антифашистичком, ослободилачком покрету, те тако подстиче подјеле у Црној Гори и изазива међунационалну нетрпељивост.

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије
током божићне литургије у Саборној цркви Христовог Васкрсења у Подгорици рекао је да су бројни гриjехови садашње црногорске власти, а да су од њих три најизраженија - стварање лажне цркве, признање лажне државе нa Косову и Метохији и увођење санкција Русији.

Црногорски покрет сличну пријаву против митрополита Амфилохија поднио је и почетком августа прошле године.