ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/02/2019

РАДЕЉИЋ: КИТАРОВИЋЕВА ДА КАЖЕ ШТА ЈЕ ОБЕЋАЛА ВУЧИЋУ

 

ЗАГРЕБ, 16. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Мате Радељић, бивши савјетник хрватског предсједника Колинде Грабар Китаровић, тврди да је она обећала предсједнику Србије Александру Вучићу након његове посјете Хрватској да неће користити појмове "великосрпска агресија" и "геноцид у Сребреници".

 

"Лично ми је након посјете Александра Вучића рекла да не жели више да се ни у једном њеном јавном обраћању користи термин `великосрпска агресија` или `геноцид у Сребреници` јер је то обећала Вучићу. Нека то сада демантује и свали на своје савјетнике", рекао је Радељић за хрватску РТЛ телевизију.

Поводом данашње изјаве Китаровићеве да је погријешила када је рекла да је "За дом спремни" стари хрватски поздрав, оптуживши савјетнике да су је навели на то, Радељић каже да Китаровићева сама води своју политику и да све одлуке доноси сама.

"Нико у њено име није донио одлуку. Мени је то жао чути, јер испада да је предсједница била марионета својих савјетника. Не знам на кога је мислила и било би лијепо да је рекла на кога мисли", навео је Радељић.

Радељић је бивши савјетник хрватског предсједника за унутрашњу политику, кога је Китаровићева смијенила крајем прошле године. Он је тврдио да су му пријетили агенти хрватске Сигурносно-обавјештајне агенције.

Китаровићева је данас изјавила да је погријешила када је рекла да је "За дом спремни" стари хрватски поздрав.

"Починила сам грешку када сам рекла да је то историјски хрватски поздрав јер ми је то више пута рекао неко од мојих савјетника. Прихватам чињеницу да то није историјски хрватски поздрав", рекла је Китаровић и додала да је тај поздрав неприхватљив и компромитујући.