ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/02/2019

ВУЧИЋ ИЗРАЗИО САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ ШАБАНА ШАУЛИЋА

 

БЕОГРАД, 17. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић изразио је саучешће породици Шабана Шаулића, који је погинуо у саобраћајној несрећи у Њемачкој.

 

"Саучешће породици искреног пријатеља и краља српске музике Шабана Шаулића", написао је Вучић на "Твитеру".

Познати пјевач народне музике Шабан Шаулић погинуо је у тешкој саобраћајној несрећи у Њемачкој, потврдио је његов зет Зоран Бата Мирковић у изјави за "Вечерње новости".

Несрећа се догодила јутрос у околини Билефелда, након Шаулићевог наступа у том граду. Шаулић се у колима налазио са музичарима Мирсадом Керићем и Бобаном Стојадиновићем.

Послије несреће Шаулић је хитно пребачен у болницу, гдје је преминуо током пријеподнева. Керић је у тешком стању, док су Стојадиновићу сломљена три ребра.

Полиција у Билефелду потврдила је да је јутрос у 6.50 часова, на аутопуту А2, дошло до саобраћајне несреће у којој је једна особа погинула, а више је теже и лакше повријеђено.

У полицијском извјештају наводи се да је аутомобил марке "мазда", коју је возио 34-годишњи мушкарац из оближњег мјеста Гитерслох, ударио у аутомобил марке "сеат", у којем је тешко повријеђено троје људи, а сувозач је подлегао повредама.

Како преноси њемачки лист "Вестфален блат", полиција је навела и да је тест крви показао да је 34-годишњи возач "мазде", који је изазвао удес, био под дејством алкохола и да је возио без возачке дозволе.

Шабан Шаулић био је музичар и продуцент, а током каријере добио је надимак "Краљ народне музике".

Рођен је 6. септембра 1951. године у Шапцу. Живио је и радио у Београду и отац је троје дјеце.

Први албум Шабана Шаулића је изашао 1969. године, када је имао 18 година, а 1985. године Раде Вучковић је написао пјесму "Гордана" коју је Шабан посветио својој супрузи.

Пјесме "Дођи да остаримо заједно" и "Два галеба бела" сматрају се једним од најбољих икад отпјеваних новокомпонованих народних пјесама.

Велики хитови Шабана Шаулића били су и "Увенуће нарцис бели", "Сине", "Данима те чекам", "Снежана", "Одлазиш, одлазиш", "Позн'о бих те међ' хиљаду жена", "Жал" и друге.

Појавио се и у филму "Сок од шљива" 1981. године.

Одржао је бројне концерте и наступе у земљи и региону, а концертом у Београдској арени 6. октобра 2018. године обиљежио је 50 година каријере.