ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/02/2019

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О СТУДЕНТСКОЈ ПРАКСИ

 

БАЊАЛУКА, 20. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Ректор бањалучког Универзитета Радослав Гајанин и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић потписали су данас протокол којим ће за 24 студента шест факултета бити омогућено обављање студентске праксе за ову академску годину у јавним предузећима и установама у граду.

 

Радојичић је рекао да је ово друга година да Универзитет и Градска управа потписују овакав протокол, те додао да је искуство од прошле године позитивно.

"Прошле године смо покренули програм који студентима појединих факултета омогућава стицање одређеног радног искуства у Градској управи и њеним установама и предузећима. За сваку нову школску годину идентификујемо капацитет и могућности и ове године ту могућност имаће студенти шест факултета", рекао је Радојичић новинарима након потписивања.

Он је додао да ће Универзитет спровести цијелу процедуру, а град обезбиједити услове за изабране студенте.

Гајанин је рекао да ће, захваљујући данас потписаном протоколу, 24 студента са шест факултета бањалучког Универзитета имати прилику да обављају праксу у предузећима и установама града Бањалука.

"Прошле године су наши најбољи студенти стицали праксу у Градској управи и њеним предузећима. Наше опредјељење је да побољшамо практичну наставу и да њен удио буде знатно већи", нагласио је Гајанин, додајући да су студенти током праксе имали прилику да представе стечена знања и да се препоруче установама гдје су обављали праксу.

Он је истакао да град рачуна на ресурсе којима располаже Универзитет, његове наставнике и сараднике који су максимално укључени у реализацију пројеката града.

Студенти Правног факултета обављаће праксу у Градској управи и Спортском центру "Борик".

У Градској управи на пракси ће бити студенти Архитектонско-грађевинско-геодетског, Пољопривредног и Технолошког факултета.

Студенти Факултета физичког васпитања и спорта праксу ће обављати у Спортском центру "Борик" и јавном предузећу "Аквана".

Студенти Економског факултета на пракси ће бити у Спортском центру "Борик".


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: