ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/03/2019

У ФЕБРУАРУ ЗА 50 ОДСТО МАЊЕ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 19. МАРТА /СРНА/ - На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у фебруару су регистрована 24 кривична дјела, за 50 одсто мање него у истом мјесецу прошле године, рекао је данас начелник ове управе Бранимир Шеховац.

 

Он је навео да је прошле године регистровано 48 кривичних дјела, те да на основу свих показатеља из области стања криминалитета, јавног реда и мира, безбједности саобраћаја стање на подручју Управе оцјењују као задовољавајуће.

"Када је ријеч о проценту расвијетљености било је пријављено укупно 10 кривичних дјела по непознатом починиоцу, а расвијетљено 13 кривичних дјела. Расвијетљена су два кривична дјела из 2015. године - крађа путничког моторног возила и тешка крађа", изјавио је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама.

Он је навео да је у фебруару током одређених акција одузето укупно 5,8 килограма марихуане, кокаина и спида.

Према његовим ријечима, евидентирано је седам кривичних дјела насиља у породици, која су починила четири мушкарца и три жене, а жртве су дјеца у доби од седам и 14 година.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Небојша Поповић навео је да су у фебруару регистрована 24 кривична дјела, а надлежним тужилаштвима поднесен 21 извјештај против 32 лица.

"Извјештајни период карактеришу појачане мјере и активности полицијских службеника на подручју цијеле Полицијске управе, као и 100 одсто расвијетљености кривичних дјела по познатом и по непознатом починиоцу", рекао је Поповић.

Он је додао да је највећи број кривичних дјела из области општег криминалитета, и то 19 или 79,1 одсто, два кривична дјела из безбједности саобраћаја, и по једно кривично дјело из области привредног криминалитета, из области злоупотребе опојних дрога и једно из надлежности Кривичног закона БиХ.

"За 19 кривичних дјела из области општег криминалитета надлежним тужилаштвима је поднесено 17 извјештаја против 22 лица. Највећи број кривичних дјела и даље је из области имовинских деликата", нагласио је Поповић.

Он је истакао да у фебруару нису имали кривичних дјела разбојништава, а расвијетљена су два кривична дјела разбојништва из јануара.

Поповић је истакао да су у фебруару регистровали једно кривично дјело кријумчарење људи, односно четири мигранта, од којих су три држављанина Палестине.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Милан Чворо рекао је да је у фебруару регистровано 29 нарушавања јавног реда и мира, што је за 12,1 одсто мање у односу на исти период прошле године.

Чворо је навео да су се у фебруару догодиле 62 саобраћајне незгоде, за 16,2 одсто мање него у фебруару лани.

Регистровано је 1.789 прекршаја у саобраћају, те санкционисано 1.695 учесника у саобраћају због кршења Закона о безбједности саобраћаја.