ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика19/03/2019

ЗАХВАЛНОСТ НАРОДУ СРПСКЕ И ДОДИКУ ШТО СУ УВИЈЕК УЗ СРБИЈУ

 

БЕОГРАД, 19. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић захвалио је предсједавајућем Предсједништава БиХ Милораду Додику и народу Републике Српске што су увијек и на сваки начин уз Србију и поручио да пријатељима у БиХ такође жели пуну стабилност и много добрих резултата у међусобној сарадњи.

 

Поводом Додикових ријечи да је предсједник Србије протеклих дана и демонстрација послао поруку одбране државности и институција Србије, што је наишло на одобравање грађана Српске, Вучић је захвалио народу Републике Српске и Додику што су, како је нагласио, увијек уз Србију.

Он је рекао да ће се Србија понашати као држава.

"Дозволићемо сваку врсту протеста, чак и оне који нису дозвољени, али да дозволимо да неко туче људе, да прете тестерама, то нећемо дозволити", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са Додиком.

Он је нагласио да очекује да буду ослобођени они који се налазе у притвору због демонстрација у Београду, јер, како је нагласио, нису одговорни они већ они који су их злоупотребили.

Вучић је навео да су поједина лица кажњена за прекршај који су починила, а да се против појединих води преткривични поступак.

"У самом кривичном поступку, а не само после пресуде, имам право на доношење одлуке о помиловању, у прекршајном поступку немам. Данас и сутра то решава Апелациони суд за људе који су написали жалбу", рекао је Вучић.