ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура20/03/2019

УЧЕНИЦИ ПРИРЕДИЛИ СПЕКТАКУЛАРАН КОНЦЕРТ

 

ТРЕБИЊЕ, 20. МАРТА /СРНА/ - Чланови оркестра требињске Гимназије "Јован Дучић" вечерас су приредили спектакуларан концерт поводом 5. сусрета европских гимназија, који се одржавају у овом граду.

 

Концерт је одржан у Културном центру пред више стотина посјетилаца, а учествовало је 25 чланова гимназијског оркестра.

Вођа оркестра професор Перо Бокић рекао је да су се публици представили популарним домаћим и страним поп и рок нумерама, које су наишле на одушевљење присутних.

"Премијерно смо извели и пјесму 'Чекај ме' Константина Симонова у интерпретацији овог оркестра. Сав публицитет који смо добили том пјесмом много је већи него што смо очекивали када смо за њу снимили спот", истакао је Бокић.

Он је рекао да је план чланова оркестра да у наредном периоду сниме ауторску композицију, чиме ће подстаћи и креативност код ученика гимназије.

Члан оркестра и ученик Гимназије "Јован Дучић" Мили Бован рекао је да сви чланови раде са великом преданошћу и љубави према музици.

"Међу нама влада веома позитивна енергија, која се ријетко може гдје видјети у школским оркестрима", навео је Бован, који је ученик трећег разреда ове школе.

Према његовим ријечима, сусрети гимназија из региона и Европе веома су значајни за размјену искустава и нова пријатељства.

На 5. сусретима гимназија Европе учествују представници седам школа из Румуније, Мађарске, Србије, Македоније, Хрватске и Словеније.

Централна тема овогодишњих сусрета је улога ваннаставних активности у васпитању и образовању, о чему је одржана и радионица.

Драмска секција требињске гимназије сутра ће извести представу властите продукције "Кофери".