ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура20/03/2019

ОДРЖАН КОНЦЕРT МУЗИЧКИХ ШКОЛА ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ

 

ПРЊАВОР, 20. МАРTА /СРНА/ - Ученици Школе за основно и средње музичко образовање "Константин Бабић" из Прњавора одржали су вечерас у концертној дворани школе, са гостима из Бањалуке, Дервенте, Добоја, Градишке и Tеслића, концерт поводом обиљежавања 24. марта - Дана општине.

 

Директор школе Ђорђе Ковачевић каже да су се на концерту представили, прије свега, ученици Средње музичке школе из Прњавора.

"У нашој школи имамо већ другу генерацију средњошколаца који су и на овај начин показали свој напредак. И наши гости, школе са којима дуго година сарађујемо и идемо једни другима у узвратне посјете, за ову прилику су припремили популаран програм. Прњавор је вечерас уживао у квалитетној умјетничкој музици", рекао је Ковачевић.

Професор клавира у Основној школи "Никола Tесла" у Дервенти Маја Ђокић каже да је концерт протекао у дивној атмосфери.

"Нашу школу представљали су ученици који су освојили прва мјеста на такмичењу у Добоју", рекла је Ђокићева.

Она је додала да су дјеца у Дервенти заинтересована за учење и напредовање у музици, посебно велико интересовање влада за клавир, а капацитети у школи су увијек попуњени.

На концерту је наступила и виолончелисткиња Анђела Милојевић, ученица трећег разреда Средње музичке школе "Владо Милошевић" из Бањалуке.

"Вечерас је нашу школу представио квартет у којем су биле двије виолине, виола и виолончело. Драго нам је што смо добили прилику да наступимо пред публиком у Прњавору", рекла је Анђела.

Концерту је присуствовао и начелник општинског Одјељења за локални и економски развој и друштвене дјелатности Љубиша Шикарац који је захвалио гостима из сусједних општина који су дошли да увеличају програм поводом Дана општине Прњавор, као и прњаворској Музичкој школи на доброј организацији.