ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника21/03/2019

УХАПШЕНО 12 ЛИЦА ЗБОГ УТАЈЕ ПОРЕЗА

 

САРАЈЕВО, 21. МАРТА /СРНА/ - Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ ухапсили су у Сарајеву 12 лица, већином власника угоститељских објеката, због кривичних дјела пореска утаја, злоупотреба положаја или овлаштења и рачунарског фалсификовања.

 

Међу ухапшеним су одговорна лица фирми која су се бавила сервисирањем фискалних каса, наводи се у заједничком саопштењу Кантоналног тужилаштва у Сарајеву и Сипе.

У акцији кодног назива "Каса" синoћ је извршен претрес сарајевских угоститељских објеката на 30 локација.

Приликом претреса откривени су и привремено одузети мобилни телефони, лаптопи, процесне јединице рачунара, УСБ стикови, новац веће вриједности, као и други уређаји на којима су похрањени одређени електронски подаци, те разни извјештаји и евиденције о промету у угоститељским објектима.

Ухапшена лица терете се за неприказивање стварног промета кроз фискалне касе, односно да су промет умањивали и на основу тога правили лажне пореске пријаве, те плаћали мањи порез него што је требало.

Након криминалистичке обраде у Сипи, осимњичени ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предати у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево на даље поступање.