ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура22/03/2019

ОДИГРАНА ПРЕМИЈЕРА "ПОКОНДИРЕНЕ ТИКВЕ"

 

ПРИЈЕДОР, 22. МАРТА /СРНА/ - Комедија Јована Стерије Поповића "Покондирена тиква" у режији Лилијане Ивановић премијерно је одиграна у Приједору.

 

Ивановићева је истакла да је рад је био јако занимљив, без икаквих проблема, те да ће и овај пут отићи из Приједора са лијепим утисцима и са жељом да се врати.

"Дуго нисам радила Стерију, па је било инспиративно и мени и глумцима. Њима се допада мој мало нетипичан начин рада. Двије године сам била на специјализацији у Театру `Пиколо` у Милану и од њих научила другачију врсту рада него у нашим позориштима. То је њима јако интересантно, тако да су ме пажљиво слушали и слиједили", рекла је Ивановићева синоћ новинарима у Приједору након премијере.

Улогу Феме игра глумица Мирела Предојевић, која је нагласила да је Стеријин текст актуелан и након 180 година од када је настао, те да покондирених и данас има много и препознају се захваљујући и овом класику.

"Публика је јако лијепо реаговала. Та повратна информација коју глумац осјети му је показатељ да је добро урадио, не само ја, него цијела екипа са редитељком", додала је Предојевићева.

Евицу игра Наташа Остојић, која каже да је ово њен први рад у Позоришту Приједор, те да јој је екипа много помогла.

"Колеге су биле толико дивне према мени да је моје било само да се играм", рекла је Остојићева.

У представи играју и Деан Батоз, Синиша Вучићевић, Срђан Кнегињић, Јелена Сексен и Зорица Јојић.

"Покондирена тиква" нашла се поново на репертоару Позоришта Приједор након 25 година.

Трећа је премијера у 66. позоришној сезони Позоришта Приједор, али и трећа у којој ова кућа сарађује са Ивановићевом.

Прва реприза биће одиграна сутра од 20.00 часова.