ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика22/03/2019

ПРИОРИТЕТ - ПРИВЛАЧЕЊЕ ИНВЕСТИЦИЈА У РЕАЛНИ СЕКТОР

 

БАЊАЛУКА, 22. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је, на састанку са амбасадором Аустрије у БиХ Улрике Хартман да су међу приоритетима Владе привлачење инвестиција у реални сектор, повећање плата, отварање нових радних мјеста, као и унапређење пословне климе и подршке домаћим и страним инвеститорима.

 

Током састанка у Бањалуци разговарано је о унапређењу привредне и економске сарадње, те наглашено да Српска располаже са значајним ресурсима у области пољопривреде, посебно у сектору прераде воћа и поврћа, о чему се интензивно разговара са потенцијално заинтересованим аустријским инвеститорима.

На састанку је итакнуто да је рад Представништва Републике Српске у Бечу усмјерен на промоцију привредних потенцијала, те услова и предности за улагање и пословање, с циљем проширења сарадње са привредницима и привредним удружењима из Аустрије са којима је и до сада забиљежена добра сарадња, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Вишковић је нагласио да је Република Српска опредијељена за европски пут и да су институције Српске међу првима у БиХ које испуњавају обавезе у процесу европских интеграција.

Он је рекао да то потврђује и чињеница да је Влада Српске прва верификовала обједињене одговоре на додатна питања из Упитника Европске уније.

На састанку је разговарано о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, са нагласком на активности које се спроводе по питању европских интеграција.