ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана22/03/2019

СТЕВАНОВИЋ: ВЕЋИНА ГРАЂАНА ИМА ИСПРАВНУ ВОДУ

 

ЗВОРНИК, 22. МАРТА /СРНА/ - Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је данас да је готово цијело подручје града обезбијеђено здравствено исправном и дневно контролисаном водом, те да је циљ Градске управе да ускоро сви грађани на подручју ове локалне заједнице буду снабдијевани водом за пиће из градског водовода.

 

Стевановић је, поводом 22. марта - Свјетског дана вода, рекао да је прије дванаестак година, када је почело организовано управљање ресурсима града, једна од идеја била да сви грађани Зворника имају воду за пиће из градског водовода.

Он је, истичући да ће ускоро у потпуности бити реализован тај циљ, подсјетио да Зворник више нема редукције воде ни у највишим, као ни у нижим дијеловима града.

Стевановић је, присуствујући презентацији водних ресурса на подручју града, одржаној у Основној школи "Свети Сава", рекао да је циљ обиљежавања Свјетског дана вода да млађа популација буде усмјерена на значај чувања животне средине у којој постоје извори воде за пиће у нетакнутој природи.

"Имамо још неколико пројеката за снабдијевање преосталих најудаљенијих села водом за пиће које смо дужни реализовати и према грађанима и према будућим покољењима", рекао је Стевановић.

Директор зворничког предузећа "Водовод и комуналије" Јован Томић рекао је да Градска управа и ово предузеће настоје да сви становници који живе на територији града Зворника добију могућност да користе здравствено исправну воду из система водоснабдијевања.

"Тај циљ остаје све до потпуног извршења, односно док посљедње и најудаљеније насеље не добије воду за пиће", рекао је Томић и нагласио да је створена примарна основа за реализацију овог циља.

Томић је рекао да презентација водних ресурса представља начин да ученици сазнају шта је вода, какве могућности пружа и колико је битно да буде задржана у изворном облику, каква је на овим просторима.

"Порука презентације је да воду чувамо и за будуће нараштаје", рекао је Томић и додао да Зворник, на срећу, посљедњих година не зна шта је рестрикција јер има довољно здравствено исправне воде, коју су посљедњих година добила многа зворничка села.