ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика22/03/2019

САСТАНАК СА СНСД-ом БИЋЕ ДОБРА ПРИЛИКА ЗА РАЗМЈЕНУ СТАВОВА

 

САРАЈЕВО, 22. МАРТА /СРНА/ - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да ће на састанку са представницима СНСД-а, који треба да буде одржан сљедеће седмице, бити разговарано о раду заједничких институција и да ће то бити добра прилика да се види каква су размишљања о будућности БиХ.

 

"То ће бити добра прилика за развој културе дијалога. Моћи ћемо да једни друге чујемо и размијенимо ставове. Имамо шта рећи и бићемо врло децидни, као и увијек", рекао је Бореновић новинарима у Сарајеву.

Бореновић каже да је ПДП као снажна опозиција у Републици Српској спреман да подржи неко законско рјешење ако је заиста у интересу грађана који би требало да осјете његове позитивне ефекте.

Он је напоменуо да је ова странка то и потврдила када је Клуб посланика ове странке у Народној скупштини Републике Српске уложио три амандмана на Закон о играма на срећу, која су усвојена.

"Подржали смо тај закон јер очекујемо да на основу тог законског рјешења у буџету Републике Српске буде 30 милиона КМ више и на основу нашег амандмана, највећи дио новца би требало да иде за пронаталитетну политику Српске", нагласио је Бореновић.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је јуче да ће та странка понудити понедјељак, 25. марта, као нови термин за састанак са руководством СДС-а и ПДП-а или да то буде неки други дан који они желе, али што је прије могуће.

Додик је рекао да је крајње вријеме да се зна да ли те двије партије улазе у српски блок на нивоу БиХ, с обзиром на то да се сљедеће седмице очекују завршни састанци у вези са формирањем Савјета министара.