ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика22/03/2019

ДОДИК: ИЗГРАДИЋЕМО НОВЕ ЛИДЕРЕ СПОСОБНЕ ДА ВОДЕ СНСД И СРПСКУ

 

БАЊАЛУКА, 22. МАРТА /СРНА/ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас у Бањалуци да је СНСД трајна политичка организација која ће успјети да изгради и промовише нове лидере способне да воде и политичку партију и Републику Српску.

 

"Политика остаје оквир у коме се стварају могућности за афирмацију личне способности. Кога ће млади одабрати и коју политику причу преферирати то је њихова ствар, али ови који су у СНСД-у вјерујем да су изабрали праву политичку партију", рекао је Додик новинарима у Бањалуци уочи почетка трећег циклуса Школе нових лидера СНСД-а у склопу које је одржао предавање полазницима, односно младим члановима странке до 25 година.

Додик је оцијенио да је Школа младих лидера добар пројекат СНСД-а који траје неколико година.

"Кроз њега је прошао значајан број младих, који су пажљиво изабрани у њиховим општинским организацијама и већ показују способност да буду лидери, имају локалну и организациону харизму и треба да се усавршавају и надограђују. Моја улога је да им пренесем информације о СНСД-у, његовом развоју и нашим политикама, али и своје искуство у вези са радом на најважнијим функцијама", рекао је Додик.

Према његовим ријечима, добра пракса је да се овакви скупови одржавају широм Републике Српске и да је то прилика да млади упознају и Српску.

"Поносан сам на школу младих лидера јер је из ње изашао значајан број младих, као што су Денис /Шулић/, који је народни посланик, и многи који раде у Влади на мјестима помоћника министара, а ускоро и министара. То показује да СНСД дугорочно планира и спроводи пројекте и нећемо одустати јер се ово показало као добро и успјешно", истакао је Додик.

Предсједник Младих социјалдемократа /МСД/ Денис Шулић рекао је да је Школа нових лидера СНСД-а програм за надарене младе до старосне границе од 25 година.

"Чињеница да су многи високи функционери МСД-а били полазници ове школе показује да смо погодили са овим програмом и да треба наставити с тим. СНСД ради и у годинама које нису изборне и то говори колико смо озбиљна политичка партија и подмладак и колико желимо да стално напредујемо и радимо са нашим чланством да би сваке изборе дочекали што боље организовани и остварили што бољи резултат", каже Шулић.

Према његовим ријечима, СНСД има 30.750 чланова до 31 године, а у посљедњих годину 48 одсто новоучлањених били су млађи од 30, а 30 одсто од 25 година.

"То показује да млади препознају СНСД као једину политичку организацију која брине и ради за младе, доносећи конкретне политике и рјешења за популацију младих у Српској. Учланио сам се у СНСД због чињенице да је СНСД 2006. године увео стипендије које до тада нису биле на нивоу Владе и да је МСД иницирао многе пројекте у вези са запошљавањем младих", рекао је Шулић, додајући да ће СНСД креирати и нове и унаприједити постојеће политике које се односе на популацију младих.

Полазник Школе нових лидера Лука Цицовић са Пала рекао је да му је задовољство што је дио овог пројекта СНСД-а.

"СНСД сваким даном улаже у омладину и са њим они имају будућност. У младим људима не треба гледати конкуренцију, него потенцијал", рекао је Цицовић.

Аница Обрадовић из Рогатице рекла је да је Школа нових лидера велики изазов јер су њени полазници најбољи међу младима СНСД-а.

"Ово је доказ колико СНСД брине о својим насљедницима и младима и колико цијени њихов став", истакла је Обрадовићева.

У трећој генерацији Школе нових лидера СНСД-а је 40 полазника.