ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/03/2019

ПРАВОСНАЖНО ОСЛОБОЂЕН НАКОН МОНТИРАНОГ ПРОЦЕСА

 

БИЈЕЉИНА, 22. МАРТА /СРНА/ - Официр Војске Републике Српске /ВРС/ Ђоко Пајић изјавио је данас да је пресуда која га ослобађа свих оптужби за наводно почињена злодјела током одбрамбено-отџбинског рата на подручју Бијељине постала правоснажна, након што је од 2012. до 2018. године против њега вођен монтиран и измишљени судски процес.

 

Пајић је рекао да је иза њега седам година борбе да без ичије помоћи докаже невиност.

"За седам година суђења водио сам поступак којим је тужилаштво покушавало да на измишљеним и непостојећим чињеницама докаже неке ратне злочине којих никада није било, а приписивани су мени и мојим сарадницима. Успио сам да се одбраним, да докажем да ниједан навод оптужнице није истинит, да је лажан и монтиран", рекао је Пајић на конференцији за новинаре у Бијељини.

Судско вијеће Окружног суда у Бијељини, којим је предсједавао судија Менсур Ђонлић, изрекло је у новембру прошле године ослобађајућу пресуду по измијењеној оптужници за Петра Дмитровића, Ђоку Пајића, Ђорђу Крстића и Љубомира Мишића, коју су били оптужени за ратни злочин против цивилног становништва и ратних заробљеника у Батковићу код Бијељине.