ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана22/03/2019

УЧЕНИЦИ ПОРУЧИЛИ "СТОП НУКЛЕАРНОМ ОТПАДУ"

 

НОВИ ГРАД, 22. МАРТА /СРНА/ - Ученици и наставници Основне школе "Свети Сава" у Новом Граду обиљежили су Свјетски дан вода уз поруку "Стоп нуклеарном отпаду на Трговској гори".

 

Директор Школе Марина Овука рекла је Срни да су транспаренте и пригодно објашњење о проблему одлагања радиоактивног отпада припремили чланови еколошке секције.

"Наши ученици су данас покази да су еколошки освијешћени. Послали су поруку да се придружују свима који се боре за заштиту ријека и животне средине", додала је она.

Према њеним ријечима, ученици су поручили да дјеца из градова поред ријеке Уне имају право на одрастање у здравој животној средини.

Она је навела да је ова тема одабрана, будући да је локација на којој је планирано одлагање радиоактивног отпада у непосредној близини ријеке Уне.

Хрватски медији недавно су објавили да је Влада Хрватске почела припреме за почетак одлагања радиоактивног отпада из нуклеарне електране Кршко у напуштеној касарни Черкезовац на Трговској гори, у непосредној близини границе са БиХ, односно Републиком Српском.