ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика22/03/2019

ИНСТИТУЦИЈЕ СРПСКЕ ПОДРЖАЋЕ АКТИВНОСТИ ОПШТИНЕ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 22. МАРТА /СРНА/ - Институције Републике Српске подржаће све предстојеће активности у општини Источно Ново Сарајево, рекао је предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић.

 

Чубриловић је данас у Источном Новом Сарајеву, након састанка са начелником те општине Љубишом Ћосићем, рекао да га је посебно обрадовала чињеница да је у овој локалној заједници сваке године све више становника и да се годишње изгради и прода 500 станова.

Он каже да је данас разговарао са људима који знају шта хоће, како и начин на који реализују своје циљеве, те да је ријеч о младој екипи људи, ентузијаста који размишљају о својој локалној заједници на модеран начин.

"Разговарали смо и о проблемима које имају све рубне општине у Српској о којима треба стратешки да се израде програми и планови преко Савеза општина и градова и Владе Републике Српске", нагласио је Чубриловић.

Ћосић је рекао да данашња посјета показује да и законодавна власт у Републици Српској, на челу са Чубриловићем, води рачуна и жели да се информише о свему што се дешава у локалним заједницама.

"Нисмо се жалили, него смо оптимистично приступили разговору и информисали предсједника републичког парламента о свим позитивним стварима које се дешавају у нашој локалној заједници", додао је Ћосић.

Он је навео да је Чубриловићу пренио информације о бројним инфраструктурним пројектима, о томе како се развијала локална заједница и како данас спада у ред изузетно развијених локалних заједница, да има позитиван природни прираштај и позитивну стопу насељавања становништва, те додао да су разговарали и о развоју привреде.

Ћосић је упознао Чубриловића о томе да се заједно са Владом Републике Српске гради трг, спортска дворана, позориште и многи инфраструктурни пројекти који ће омогућити да се ова локална заједница и даље развија.

Он је рекао да је ово средина која на прави начин симболише Републику Српску, развија се и расте, те истакао да је добитни рецепт за напредак сарадња општине са Владом и Народном скупштином Српске.

Према његовим ријечима, узајамна помоћ и механизам повратне спреге могу довести до тога да се раде добре ствари у корист становника локалне заједнице и цијеле Републике Српске.

Ћосић је захвалио Чубриловићу за данашњу посјету и разумијевање онога што се дешава у овој општини и изразио наду да ће много помоћи дјеловањем у Народној скупштини, али и утицајем који има у сарадњи са Владом и другим институцијама.

Након састанка, Чубриловић је посјетио новоизграђену Болницу "Србија", гдје ће разговарати са руководством ове здравствене установе.