ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија22/03/2019

ИНСТИТУЦИОНАЛНА ПОДРШКА БОЛНИЦИ "СРБИЈА" ДА СЕ РАЗВИЈЕ У КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 22. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да ће све институције у Српској дати подршку новоизграђеној Болници "Србија" у Источном Сарајеву да се заиста развије у клинички центар.

 

Након посјете овој здравственој установи и разговора са њеним руководством, Чубриловић је изразио задовољство што је Болница "Србија" завршена и што се може рећи да је урађено све што је планирано.

"На менаџменту болнице је да унапређује рад, квалитет посла, обуку кадра", рекао је Чубриловић новинарима у Источном Сарајеву, те додао да је било задовољство видјети са каквом опремом и и у каквим условима запослени могу да пруже услуге грађанима ове регије.

Он је изразио очекивање да ће Болница "Србија" успоставити сарадњу не само са другим здравственим установама у Републици Српској, већ и са Сарајевом, а и са здравстеним институцијама у Европи, тако што ће са њима размјењивати љекаре, специјалисте.

"Љекари са великим научним достигнућима требало би да бораве у овој болници, како би обучили кадар у болници и предочили шта се све може радити у условима са којима располаже `Србија`", истакао је Чубриловић.

Он је пожелио да гинеколошко одјељење и породилиште болнице има што више посла, те да грађани Источног Сарајева што мање посјећују ову установу због, како је рекао, тешких потреба.

Вршилац дужности директора Болнице "Србије" Небојша Шешлија захвалио је институцијама Републике Српске што први пут након 20 година становници Источног Сарајева имају прилику да добију услуге у болници општег типа секундарног нивоа на начин на који треба и како је реално, а што до сада није било могуће.

"Предсједника Народне скупштине смо упознали о пословима који се одвијају у болници. У наредних седам дана посјетиће нас делегација Клиничког центра Бањалука, како би у наредном периоду наше медицинско особље било обучено и усавршило своја знања, а с циљем пружања најквалитетнијих услуга становницима Сарајевско-романијеске регије", истакао је Шешлија.

Он је рекао да пресељење у Болници "Србија" тече по плану, те додао да ће рокови бити испоштовани.

"Задње припреме за пресељење хируршких одјељења су у току и очекујемо да у наредном периоду крене у пуном капацитету рад овог одјељења у новом објекту", рекао је Шешлија.