ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана22/03/2019

ЋОСИЋ: ОПШТИНА НЕПРЕСТАНО УЛАЖЕ У ВОДОВОДНУ МРЕЖУ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 22. МАРТА /СРНА/ - Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да општина непрестано ради на осавремењавању, ширењу и улагању у водоводну мрежу, као и побољшању квалитета исправности воде, те води рачуна да она долази до потрошача у довољним количинама.

 

"Сваке године планирамо инвестиције за проширење мреже, као и за долазак водоводне мреже до нових становника, те улажемо средства у побољшање квалитета воде, кроз улагања у извориште или у фабрику за њену прераду", истакао је Ћосић поводом Свјетског дана вода.

Он је подсјетио да је општина Источно Ново Сарајево власник комуналног предузећа "Водовод и канализација" које дјелује на подручју три општине на којем живи око 30.000 становника, додавши да је од изузетног значаја указати људима на важност квалитетног начина трошења воде.

Ћосић је додао да треба заштитити одређена изворишта на подручју Источног Сарајева.

Директор "Водовода и канализације" Јован Катић рекао је да је ово предузеће данас обиљежило Свјетски дан вода, чији је овогодишњи мото "Вода за све", с циљем информисања становништва о значају очувања воде као природног ресурса.

Катић је навео да се активности у вези са обиљежавањем Свјетског дана вода реализују већ пет дана, кроз презентације и едукације ученика из основних школа у општинама Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново о начину и значају заштите вода.

"Данас смо са ученицима основних школа обишли извориште и филтер постројење Тилава гдје смо објаснили најмлађим становницима на који начин вода од изворишта до чесме долази, као и чиме се бави комунално предузеће", додао је Катић.

Он је напоменуо да је у оквиру обиљежавања Свјетског дана вода расписан и конкурс за основце за најбољи ликовни рад о теми "Вода за све", а побједници су награђени поклон боновима који се могу искористити у Заводу за уџбенике и наставна средства и то прво мјесто боном од 100 КМ, друго мјесто од 70 КМ и треће 50 КМ.

Комунално предузеће "Водовод и канализација" данас је организовало презентацију у Парку Гаврило Принцип током које је грађанима Источног Сарајева указано на значај одржавања вода и водних ресурса, као и њихово рационално кориштење.