ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника22/03/2019

У РУДНИКУ У СРЕБРЕНИЦИ ЗАТРПАНА ДВА РУДАРА

 

МИЛИЋИ, 22. МАРТА /СРНА/ - У јамском копу "Браћан" Рудника "Боксит" на подручју Сребренице одронила се већа количина материјала која је затрпала рударе Славишу Жугића /44/ из Милића и Бранислава Остојића /30/ из Зворника, саопштено је из компаније "Боксит".

 

У саопштењу се наводи да је ријеч о квалификованим и искусним рударима.

Несрећа се догодила око 10.00 часова када се на рударе обрушила већа количина материјала из кровног дијела припремног ходника.

"Одмах након сазнања, директор Сектора `Рударство` Драган Симић обавијестио је републичке рударске и геолошке инспекторе који су већ у поподневним часовима били на лицу мјеста", наводи се у саопштењу.

Предсједник компаније "Боксит" Рајко Дукић одмах је о свему обавијестио командира Полицијске станице у Милићима, а преко њега и Полицијску управу у Зворнику.

"Екипа чете за спасавање, као и запослени, нашли су се убрзо на лицу мјеста, чинећи све да се одстрани материјал и дође до затрпаних рудара", додаје се у саопштењу.

Надлежни инспектори извршили су увиђај и очекује се да ће они, као мјеродавна службена лица, дати одговарајуће изјаве, а даља истрага ће показати да ли је било одређених пропуста који су допринијели да дође до несреће, додаје се у саопштењу.

Радна јединица Подземна експлоатација "Браћан" послује у оквиру сектора "Рударство" компаније "Боксит" Милићи.