ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника22/03/2019

ЈОШ СЕ ТРАГА ЗА ДВОЈИЦОМ ЗАТРПАНИХ РУДАРА

 

СРЕБРЕНИЦА, 22. МАРТА /СРНА/ - Рудари јамског копа "Браћан" који се налази на подручју општине Сребреница интензивно раде на откопавању одрона који је у јамском окну јутрос затрпао двојицу рудара, јавља дописник Срне.

 

Инспектори и полиција обављају увиђај и присуствују откопавању.

Званичних информација о овој несрећи још нема, а окупљени радници су новинарима испред јаме рекли да ће компанија "Боксит" из Милића, у чијем је саставу овај коп, дати званично саопштење када надлежни органи обаве увиђај.

Према незваничним подацима, несрећа се догодила недалеко од улаза у јаму, али се ради о великој количини материјала који се обрушио на рударе што успорава проналазак и извлачење унесрећених.

Окупљени рудари кажу да се знају имена затрпаних рудара, али да ће бити објављена тек у званичном саопштењу.

Осим рудара и полиције испред јаме дежурају медицински радници са два санитетска возила.

Из Полицијске управе Зворник данас је саопштено да су два рудара након одрона затрпана у Руднику боксита који се налази на подручју општине Сребреница.

Портпарол ове управе Миљан Бобар је рекао да је Полицијској станици Сребреница пријављено око 11.20 часова да је дошло до одрона у Руднику боксита који је затрпао два рудара.

Полиција је изашла на лице мјеста, обавијестила дежурног тужиоца и рударског инспектора, а тренутно се ради на проналаску затрпаних рудара.