ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија22/03/2019

ОБЕЗБИЈЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАДЊУ НАСИПА

 

МОДРИЧА, 22. МАРТА /СРНА/ - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је данас у Модричи да су обезбијеђена средства за пројекат заштите подручја ове општине од ријеке Босне и да ће са завршетком експропријације почети изградња 5.000 метара насипа у насељу Добор.

 

Пашалић је рекао да је Влада Републике Српске за пројекат у Модричи обезбиједила 8.000.000 КМ.

"Раније је договорено да ће општина Модрича извршити експропријацију земљишта на траси новог насипа", изјавио је новинарима Пашалић.

Он је истакао да ће се ресорно министарство потрудити да нађе додатна средства и помоћи општини да што прије заврши експропријацију за коју ће бити потребно око 500.000 КМ.

Пашалић је рекао да је са начелником општине Модрича Младеном Крекићем и члановима његовог кабинета разговарао и о стању пољопривреде на подручју ове општине.

"Охрабрује раст производње у области пољопривреде, посебно производња млијека", нагласио је Пашалић и подсјетио да је од 2006. године у Модричу уложено око 18,5 милиона КМ директних подстицаја, прије свега у пољопривреду за шта је дато 13,5 милиона КМ подстицаја, док су остала средства пласирана у водопривреду и шумарство.

На састанку у згради општине било је ријечи и о узурпацији шума која је, како је оцијењено, посебно изражена на подручју ове општине.

Крекић је рекао да је изградња насипа један од најважнијих пројеката који је потребан Модричи.

"Надам се да ће до краја године бити завршене све припреме и да ће почети изградња насипа који ће заштитити људе, материјална добра и територију од поплава какве су биле 2014. године", нагласио је Крекић.

Говорећи о пољопривреди, Крекић је рекао да је стање задовољавајуће, те нагласио да се у овој области биљежи раст производње, посебно млијека која је удвостручена и достигла је ниво од 4.500.000 литара годишње.

Крекић и Пашалић посјетили су фарму са 80 грла стоке Јове Стевића у Добрињи и разговарали са око 50 пољопривредника са простора Модриче.