ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/03/2019

ОПЕТ КАЗНА ЗА "ПОЛИТИКУ" ЗБОГ НЕВРАЋАЊА ВАСОВИЋ МЕКИНЕ НА ПОСАО

 

БЕОГРАД, 22. МАРТА /СРНА/ - Компанија "Политика новине и магазини" поново је кажњена, овог пута са пола милиона динара /око 4.200 евра/ зато што није вратила на посао новинарку "Политике" Светлану Васовић Мекину, иако је Врховни суд пресудио да је 2010. године била незаконито отпуштена, саопштило је Удружење новинара Србије /УНС/.

 

Уколико "Политика новине и магазини" не плати казну, суд ће ову казну наплатити пописом, процјеном и продајом покретних ствари које се налазе на адреси компаније, наводи у пресуди Првог основног суда у Београду у коју је УНС имао увид.

Први основни суд казнио је и средином прошле године компанију "Политика новине и магазини" са 100.000 динара /око 850 евра/, а директора "Политике" Миру Глишић Симић са 15.000 динара /127 евра/.

Казна је услиједила након што ова медијска кућа ни годину дана послије коначне пресуде Врховног касационог суда, није вратила новинарку на посао.

Врховни касациони суд прошле године пресудио је да је новинарка "Политике" Светлана Васовић Мекина незаконито отпуштена 2010. године.

Светлана Васовић Мекина добила је отказ након што је објавила ексклузивну информацију о плану признавања самопроглашеног Косова према инструкцијама Стејт департмента Словенији, и то у вријеме њеног предсједавања Европској унији, навео је УНС.