ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/03/2019

ВИШКОВИЋ УПУТИО ТЕЛЕГРАМ САУЧЕШЋА ПОВОДОМ СМРТИ ДВА РУДАРА

 

БАЊАЛУКА, 22. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је поводом тешке рударске несреће на подручју Сребренице телеграм саучешћа породицама двојице погинулих рудара и руководству Компаније "Боксит" Милићи.

 

"Дубоко ме погодила вијест о рударској несрећи, која се догодила у јами `Браћан`, на подручју општине Сребреница, у којој су трагично страдали рудари Славиша Жугић и Брaнислав Остојић", истакао је Вишковић.

Он је додао да је губитак два живота, два добра човјека, ненадокнадив губитак за породице и Компанију "Боксит", саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

"Мало је ријечи које могу ублажити неизмјерну бол због ове несреће, лично сам познавао Славишу и Борислава као дио колектива у Компанији `Боксит`, у којој сам и сам радио", навео је Вишковић.

Према његовим ријечима, данас је због трагичне смрти Славише и Борислава велика жалост у Компанији "Боксит" и општини Милићи.

"У име Владе Републике Српске и своје име, упућујем изразе најдубљег и најискренијег саучешћа породицама настрадалих рудара, Вама и цијелом колективу Компаније `Боксит`", наводи се у телеграму предсједника Владе Републике Српске.

У Руднику боксита на подручју општине Сребреница пронађена су тијела двојице рудара које је затрпао одрон, потврдио је вечерас Срни портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар.