ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија26/03/2019

У ПРОШЛОЈ ГОДИНИ У БУЏЕТ СРПСКЕ УЛОЖЕНО 30 МИЛИОНА КМ

 

СТАНАРИ, 26. МАРТА /СРНА/ - Компанија ЕФТ Рудник и Термоелектрана "Станари" уплатила је прошле године више од 30 милиона КМ у буџет Републике Српске, саопштено је из ове компаније.

 

Из компаније ЕФТ наводе да од 2005. године уредно измирују све обавезе према повјериоцима, банкама, радницима и буџету Републике СРпске у који је до сада, по различитим основама, уплаћено више од 155 милиона КМ.

Из ове компаније саопштено је да је јуче у Бањалуци одржан састанак предсједника ЕФT групе Вука Хамовића и његових сарадника са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем и министром енергетике и рударства Петром Ђокићем на којем је разговарано о досадашњој сарадњи и резултатима рада ЕФT Рудник и Tермоелектрана "Станари".

"Заједнички је констатовано да је стабилан и профитабилан рад термоелектране у протекле три године знатно допринио повећању запослености, буџетских прихода и БДП-а Републике Српске", наводи се у саопштењу.

На састанку је разговарано и о инвестицијама које ЕФT група планира да реализује у наредном периоду у Републици Српској, а које ће Влада Српске и надлежно министарство подржати с циљем развоја привреде, повећања буџетских прихода и запослености која би могла смањити одлазак младих из Републике Српске.

Компанија ЕФТ Рудник и Термоелектрана "Станари" тренутно запошљава 823 радника, а просјечна мјесечна нето зарада износи 1.636 КМ, наводи се у саопштењу.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: