ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура28/03/2019

ТОМАШ УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ПИСЦА ЉУБИВОЈА РШУМОВИЋА

 

ПРЊАВОР, 28. МАРТА /СРНА/ - Начелник општине Прњавор Дарко Томаш уприличио је данас пријем за једног од најпознатијих српских писаца за дјецу Љубивоја Ршумовића, који је у дводневној посјети овој општини.

 

Ршумовић који је синоћ присуствовао извођењу представе "Изволите у бајку са Пепељугом", рађене по његовом тексту, рекао је да је било лијепо видјети младе глумце који изговарају његове ријечи на позорници, а још узбудљивије видјети салу Центра за културу пуну људи који у тишини прате представу.

"Осећао сам се као да сам у свом Позоришту `Бошко Буха` у Београду. Ово је подвиг који је учинила Драмска сцена Српског просветног и културног друштва `Просвета` као и Центар за културу. Мислим да би због свега виђеног требали размишљати да Прњавор добије своје позориште", рекао је Ршумовић.

Начелник општине Дарко Томаш истакао је да је била изузетна част угостити истакнутог српског писца.

"Дугујемо му захвалност за све лијепо што је учинио, а ова сарадња ће се сигурно наставити и у наредном периоду. Захвалност Центру за културу и Бранкици Радоњић, испред Драмске сцене, што улажу много труда и напора да културни живот наше општине подигну на један виши ниво", рекао је Томаш.

Он је најавио даљу подршку локалне заједнице раду аматерског позоришта, а коментаришући приједлог о оснивању позоришта рекао је да ће учинити све што може да се реализује оно што је добро за Прњавор и његове становнике.