ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура28/03/2019

УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА ЗА "ЛИЦИДЕРСКО СРЦЕ", МЕЂУ ДОБИТНИЦИМА И СРНА

 

БЕОГРАД, 28. МАРТА /СРНА/ - Организатори Међународног дјечијег фестивала фолклора "Лицидерско срце" додијелили су захвалнице, признања и плакете фирмама, институцијама, појединцима и медијима, који су помогли да се ова манифестација реализује, а међу добитницима је и Новинска агенција Републике Српске - Срна.

 

Срна је добила захвалницу за помоћ у организацији овог фестивала, који се 10 година одржава у Ужицу и околним туристичким мјестима, а допринос организацији дала је и општина Вишеград у Републици Српској.

Признања су уручена у ресторану "Стари бунар" у Београду поводом успјешно завршеног 10. Међународног дечијег фестивала фолклора "Лицидерско срце" Ужице 2018.

Признања су добили и Радио-телевизија Републике Српске, Радио-телевизија Војводине, Радио-телевизија Србије, као и шеф Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић.

"Лицидерско срце" је Међународни дјечији фестивал фолклора који се традиционално одржава средином августа у Ужицу, Мокрој Гори, Пожеги, Бајиној Башти, Златибору и Вишеграду.

Организатор фестивала је удружење грађана "Ера" из Ужица, док су учесници дјеца узраста од осам до 16 година из Србије и иностранства, са традиционалним играма.

Основни циљ фестивала је допринос јачању пријатељских односа међу земљама, промоција културе, традиције као и туристичке понуде.

Tоком фестивалских дана организују се бројне хуманитарне акције и продаја лицидерских срца.

У току фестивала, један фестивалски дан се одржава на улицама Вишеграда, уз вечерњи наступ у Андрићграду.