ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво28/03/2019

ЈОХАНЕС ХАН НОВИ АМБАСАДОР СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ

 

БЕОГРАД, 28. МАРТА /СРНА/ - Комесар за сусједску политику и преговоре о проширењу ЕУ Јоханес Хан проглашен је на свечаности у Београду за новог амбасадора регионалних Спортских игара младих, а предсједнику Србије Александру Вучићу уручено специјално признање за подршку и изузетан допринос играма.

 

Хан је рекао на свечаности да Спортске игре младих треба да добију Нобелову награду и да ће увијек подржавати такву регионалну иницијативу.

Он је поручио да ће учинити све за промовисање тог регионалног надметања, те додао да вјерује да ће бити склопљена бројна пријатељства која ће трајати цијелог живота.

Вучић је, обраћајући се окупљенима, рекао да ће награду поклонити сину његовог некадашњег политичког противника Миодрага Микија Ракића, који је преминуо 2014. године, а који га је молио да подржи одржавање игара послије промјене власти, јер је то добро за регион и дјецу.

Он је истакао да су игре важне како би се дјеца научила да буду толерантна, да се поштују и воле. "Децо борите се за победу и честитајте када изгубите", рекао је Вучић.

Спортске игре младих представљају највећу манифестацију за дјецу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства, а већ неколико година омогућава бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина основцима из Хрватске, БиХ и Србије.

Игре су постале препознатљив бренд који се данас развија у земљама региона и највећа су манифестација аматерског спорта у Европи призната од Међународног олимпијског комитета.

Ову манифестацију су подржали и многи спортисти из земаља региона, као што су фудбалери Немања Матић, Лука Модрић, Миралем Пјанић, Един Џеко.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: