ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура30/03/2019

ЗАВРШЕН ТАКМИЧАРСКИ ДИО ФЕСТИВАЛА "ДАНИ КОМЕДИЈЕ"

 

БИЈЕЉИНА, 30. МАРТА /СРНА/ - Представом "Шећер је ситан, осим кад је коцка" београдског "Театра на брду" у којој су, по тексту и у режији Николе Пејаковића, играли Андрија Милошевић, Слобода Мићаловић, Виктор Савић и Александра Томић, у Бијељини је синоћ завршен такмичарски дио фестивала "Дани комедије 2019".

 

Након представе стручни жири је за најбољег глумца прогласио Бранислава Брстину, за најбољу глумицу Слободу Мићаловић, а најбоља представа је "Генерална проба самоубиства" Звездара театра, рађена по тексту и режији Душана Ковачевића.

За пет дана манифестације, 18. по реду, позоришна публика је имала прилику да погледа пет представа - "Генерална проба самоубиства", у којој су играли Бранислав Лечић, Бранимир Брстина, Игор Ђорђевић и Дубравка Ковјанић, а другог дана фестивала пред публиком се нашла представа "Идеална половина" по тексту Милене Деполо у извођењу глумаца из београдске Агенције "Сцена".

Представа "Брачни парастос" бањалучког Градског позоришта "Јазавац", по тексту Мата Мориља и у режији Ђурђе Тешић, била је, такође, на репертоару бијељинске позоришне сцене, а у представи су играли Сњежана Мишић и Александар Бланић.

Чувено дјело Петра Кочића "Јазавац пред судом" пред гледаоцима се нашло претпосљедњи дан у извођењу Београдског драмског позоришта, у режији Жанка Томића, а у представису играли Даниел Сич, Иван Томић, Ервин Хаџимуртезић и Стеван Мрђеновић.

Организатор овогодишње манифестације "Дани комедије 2019", одржане од 25. до 30. марта, је Центар за културу "Семберија".