ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/04/2019

УБУДУЋЕ ПОМАГАТИ СРПСКИМ ОПШТИНАМА У ФЕДЕРАЦИЈИ БиХ

 

ДРВАР, 8. АПРИЛА /СРНА/ - Хуманитарна организација "Срби за Србе" убудуће ће радити на томе да се помогне најугроженијим породицама са подручја општина Дрвар, Босанско Грахово и Гламоч, рекао је Саша Вигњевић, представник те организације за Републику Српску.

 

Он је истакао да је судбина Срба на Косову и Метохији и у Крајини слична, јер је српски народ на овим просторима страдао и био исељаван.

"Организација `Срби за Србе` организује хуманитарне акције током цијеле године и активна је, прије свега, у хрватском дијелу Крајине, углавном око Книна гдје живи наш народ, али и у Лици, Банији, чак и у сјеверном Срему и Славонији", рекао је Вигњевић Срни у Дрвару након синоћње хуманитарне пројекције филма "Ви идите, ја нећу".

Он је додао да се може повући паралела између страдања Срба у Крајини и на Космету јер је живот ових људи велика борба за опстанак на огњиштима.

"Срби на тим просторима су велики мученици. Tрпе велика страдања, протјеривања, планско и систематско уништавање српског народа", наглашава Вигњевић.

На хуманитарној пројекцији филма "Ви идите, ја нећу", у оквиру пројекта "Биоскоп из блока", а у организацији "Срба за Србе" и Удружења младих "Мокроноге", прикупљена су одређена средства продајом улазница и добровољним прилозима за помоћ социјално угроженим породицама на Косову и Метохији.

Предсједник Удружења младих "Мокроноге" Милош Бајић рекао је да је Дрвар послао јасну поруку - да је народ који је протјериван са својих огњишта и да је прошао многе муке.

"Желимо да пренесемо поруку нашој браћи са Космета да нису сами и да ћемо се заједно борити за свако наше ћирилично слово и писмо, за сваки манастир, цркву и за слободу", рекао је Бајић Срни.