ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија15/04/2019

ХРВАТСКА СА ВИШЕ ОД МИЛИЈАРДУ ЕВРА ДРУГА НА ЛИСТИ ИНВЕСТИТОРА

 

ЗАГРЕБ, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Директор Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ /Фипа/ Гордан Милинић рекао је данас у Загребу да Хрватска заузима друго мјесто на листи земаља инвеститора у БиХ са уложених 1,182 милијарди евра, што представља 17,2 одсто од укупних инвестиција регистрованих до сада.

 

Из Фипе је саопштено да је Милинић на Међународној инвестицијској конференцији "Загреб инвест 2019" истакао да велики број хрватских компанија успјешно послују у БиХ као што су Атлантик група, "Белупо", "Винди", "Краш", "Дукат", ИНА и многе друге.

Милинић је позвао присутне инвеститоре да улажу у БиХ, истичући да је Фипа главна адреса у БиХ за стране инвеститоре која им помаже да реализују своју инвестицију.

Он је на конференцији говорио о могућностима улагања у БиХ, атрактивним секторима и могућностима које БиХ нуди страним инвеститорима, процесима који се спроводе с циљем реформе пословног амбијента, те трендовима раста страних инвестиција у БиХ.

Представљени су пројекти БиХ који су изазвали велики интерес код присутних инвеститора, који су тражили додатне информације о пословном амбијенту за стране улагаче од надлежних представника.

Конференцији, која је привукла велики број страних инвеститора, представника индустрије, трговине и финансијског сектора, те представника власти земаља региона, присуствовали су и предсједник Привредне коморе Федерације БиХ Марко Шантић, начелник општине Посушје Бранко Баго, те директор Регионалне развојне агенције за Херцеговину Мирна Јелчић.