ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/04/2019

МАЛИ ОТВОРИО ДАНАШЊЕ ТРГОВАЊЕ НА ЛОНДОНСКОЈ БЕРЗИ

 

БЕОГРАД, 17. АПРИЛА /СРНА/ - Министар финансија Србиjе Синиша Мали отворио је данашње трговање на Лондонској берзи заједно са генералним директором те берзе Никилом Ратијем, саопштено је из Министарства финансија Србије.

 

"Србији je указана велика част на Лондонској берзи, с обзиром на то да су нам омогућили да симболично отворимо данашње трговање на берзи, а потом и да финансијској заједници у свету представимо инвестиционе потенцијале Србије. Добро је видети и да је берза, односно највећи број компанија, од јутрос у плусу", рекао је Мали, који борави у једнодневној посјети Лондону.

Он је навео да је имао веома добар и садржајан састанак са Ратијем о инвестиционим потенцијалима Србије и могућностима за сарадњу.

"Желимо да они још више улажу у наше хартије од вредности и да препознају потенцијале Србије. Бројке су на нашој страни, имамо добре резултате и инвеститори то препознају", рекао је Мали.

Министар финансија Србије данас ће, у оквиру конференције посвећене Европи и централној Азији, а која се одржава на Лондонској берзи, финансијској заједници у Лондону представити економску политику Србије.