ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/04/2019

РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА КА ДОБРОМ ПОЉУ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 17. АПРИЛА /СРНА/ - Реконструкција пута Добро Поље-Калиновик у дужини од пет километара требало би да буде реализована у овој години, договорено је на данашњем састанку начелника ове општине Милеве Комленовић и вршиоца дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненада Нешића.

 

Комленовићева је изјавила Срни да је то горући проблем за ову општину јер је ријеч о регионалном путу који је у јако лошем стању.

"Не може се радити парцијална реконструкција, него се мора пресвући асфалтом комплетних пет километара уз остале реконструкције. Нешић је био са сарадницима, техничким директором, надзорним одбором и постигли смо договор да ће се приступити тим радовима у наредном периоду, што би било реално за ову буџетску годину", рекла је Комленовићева.

Она је додала да није било ријечи о вриједности радова јер је то у надлежности предузећа.

Комленовићева је напоменула да постоји и пројекат о асфалтирању макадамског правца према Улогу, у дужини од пет километара, напоменувши да је општина сопственим средствима урадила пројекат прије више од 12 година.

"То су референце регионалног пута, доста је захтјеван и скуп, а мали број возила туда пролази, али просто би нама било важно и повезивање до Улога преко Морина. То је дугорочна инвестициона прича. Имамо то у будућим плановима", додала је Комленовићева.