ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/04/2019

МЕМОРАНДУМИ О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ МЕДИЈА И УНАПРЕЂЕЊУ ТИНК-ТЕНК САРАДЊЕ

 

САРАЈЕВО, 17. АПРИЛА /СРНА/ - Замјеник министра комуникација и транспорта у Савјету министара у техничком мандату Саша Далипагић и амбасадор Кине у БиХ Ђи Пинг потписали су данас у Сарајеву меморандуме о разумијевању о сарадњи у области медија, те о планирању унапређења тинк-тенк сарадње.

 

Далипагић је појаснио да Меморандум о разумијевању о сарадњи у области медија предвиђа сарадњу у програмима размјене, укључујући размјену новости, заједничку покривеност програма, узајамне посјете, као и подстицање шире покривености економских, културних и друштвених новости и других манифестација у масовним медијима.

Према његовим ријечима, овим меморандумом предвиђено је и успостављање механизама за подстицање сарадње између медија у области објављивања, емитовања, филма, телевизије и штампе.

"Меморандум о разумијевању о планирању унапређења тинк-тенк сарадње подразумијева успостављање односа између такозваних аналитичко-истраживачких центара путем одговарајућих механизама сарадње и успостављање редовних пословних контаката двије земље", рекао је Далипагић новинарима.

Он је појаснио да ће БиХ и Кина заједнички организовати или подстицати тинк-тенкове обје земље да организују форуме, семинаре или округле столове, те додао да ова сарадња укључује међусобне посјете и комуникацију, размијену искустава и ставова о питањима од заједничког интереса и стручне консултације између тинк-тенкова.

Према његовим ријечима, отворена је могућност сарадње на унапређењу заједничких истраживачких пројеката од обостраног интереса и размјене релевантне стручне литературе и друге истраживачке документације.