ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/04/2019

У ПЕТАК И СУБОТУ МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ТУРИЗМУ

 

БАЊАЛУКА, 17. АПРИЛА /СРНА/ - Друга Међународна конференција о туризму биће одржана у Бањалуци у петак и суботу, 19. и 20. априла, а окупиће око 150 представника туристичких агенција, туроператора, хотелијера и локалних заједница рекао је Срни начелник градског Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Невен Станић.

 

Станић је рекао да су први дан Међународне конференције о туризму, коју организује ово одјељење уз помоћ Туристичке организације града Бањалука, планиране панел-дискусије о три теме, и то дестинацијски менаџмент, рецептивни туризам и туристичка повезаност - саобраћајна инфраструктура.

"Циљ конференције јесте да представимо Бањалуку у позитивном свјетлу и да се види да је туризам развојна шанса за Бањалуку и да можемо да покажемо нашу понуду свим туристима", рекао је Станић и додао да ће панел-дискусије бити одржане 19. априла у Културном центру Бански двор.

Он је рекао да ће се на панелима моћи видјети примјери добре праксе и да се види како неке успјешне земље и компаније раде на развоју туризма на дестинацијском менаџменту.

Станић је навео да је приоритет овогодишње конференције рецептивни туризам, односно довођење страних гостију.

"Желимо да туристи долазе у Бањалуку, да буду овдје наши гости и да поспјешују нашу привреду", рекао је Станић.

Он је рекао да ће други дан конференције бити посвећен промоцији бањалучке туристичке понуде, а учесницима ће бити организовано неколико излета, туристички обилазак града и рафтинг.

Директор Tуристичке организације града Ирена Радојевић рекла је Срни да је за Бањалуку јако битан рецептивни туризам, односно довођење што већег броја туриста.

Она је навела да велики број туриста већ стиже у Бањалуку летовима из Брисела, Стокхолма, Мемингена и Берлина.

"Акценат првог дана конференције, која ће бити одржана у Банском двору, стављен је на рецептивни туризам јер није циљ да само наши људи путују по свијету, већ и да туристи дођу у Бањалуку и да се што више овдје задрже", рекла је Радојевићева.

Она је истакла да ће на конференцији учествовати и свјетски познато име у области туризма Слободан Мићић, да ће водитељ панел-дискусија бити познати новинар Горан Милић, а да ће конференција окупити учеснике из БиХ, Македоније, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Србије, Грчке и Русије.