ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/04/2019

ВЛАДИМИР КРСТИЋ НА СВЈЕТСКОМ КОНГРЕСУ ИНТЕРНИХ РЕВИЗОРА

 

ЗВОРНИК, 17. АПРИЛА /СРНА/ - Финансијски директор компаније "Алумина" из Зворника Владимир Крстић представљаће БиХ на предстојећем Свјетском конгресу овлаштених ревизора у мају у Варшави, одлучио је Управни одбор Удружења овлаштених интерних ревизора БиХ.

 

То је први случај да је неко из ове компаније и са простора Републике Српске добио прилику да искаже своје ставове и учествује на овом највећем скупу интерних ревизора у свијету, саопштено је из Службе за односе са јавношћу компаније "Алумина".

У саопштењу се наводи да "Алумина" све већу пажњу поклања значају интерне ревизије и у тој компанији тренутно седморо запослених има сертификате овлаштених интерних ревизора.

У фебруару ове године Владимир Крстић, Далибор Стакић, Славица Драгутиновић и Ненад Стојшић успјешно су завршили школовање и постали овлаштени интерни ревизори са сертификатима на нивоу БиХ, које признаје Интернационална асоцијација овлаштених интерних ревизора "IIA глобал".

Ове сертификате од раније посједују Драгица Боројевић, Бојан Јакшић и Дејан Брчкало.

У Сектору за економику и финансије зворничке компаније објаснили су да добијање ових сертификата има за циљ успостављање адекватне функције интерне контроле, контролинга и буџетирања, као и свега другог што колектив очекује у наредном париоду како у погледу процеса унутар саме компаније, тако и промјена у пословном окружењу.

"Промјене које очекује наше пословање у будућности не само са аспекта приватизације компаније у одређеном тренутку, него уопште у финансијском извјештавању и контроли, али и у дигитализацији која је све присутнија у свим областима пословања, намећу нужност постојања адекватне интерне контроле и извјештавања, односно репортинга и контролинга", рекао је директор Сектора за економику и финансије "Алумине" Владимир Крстић.

Крстић сматра да, уколико компанија не ради на подизању квалитета рада интерне ревизије и развоју кадрова у тој области, биће у врло кратком временском периоду, не само у "Алумини", него било која велика компанија, принуђена да екстерне услуге ревизије плаћа особама који имају адекватне лиценце вишеструко скупље него што би био трошак развоја сопственог кадра.

Годишња конференција интерних ревизора одржана је од 4. до 6. априла у Дубровнику. Међу 130 учесника из земаља бивше Југославије, било је и четворо овлашћених интерних ревизора из компаније "Алумина".

На сједници Управног одбора Удружења овлашћених интерних ревизора БиХ донесена је одлука да БиХ на предстојећем Свјетском конгресу овлашћених ревизора "IIA Global" у мају у Варшави представља финансијски директор "Алумине" Владимир Крстић.