ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/04/2019

ИЗ ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА 6.450 КМ ЗА ПРОЈЕКТЕ МЛАДИХ

 

МОДРИЧА, 17. АПРИЛА /СРНА/ - Општина Модрича издвојиће из локалног буџета 6.450 КМ за финансирање три пројекта које ће у школској 2019/2020. години реализовати Омладински парламент Средњошколског центра "Јован Цвијић".

 

Омладински парламент данас је јавним изјашњавањем на сједници у Српском културном центру одлучио да у наредној школској години реализује један велики пројекат "Израда тоалета за особе са инвалидитетом", за који је одобрено 5.000 КМ, те мале пројекте - квиз знања "Слагалица" и турнир у малом фудбалу и кошарци укупне вриједности 1.450 КМ.

Предсједник Омладинског парламента Саво Спасојевић рекао је да ће се реализацијом великог пројекта створити услови за приступ тоалету ученицима ове школе и свим другим лицима са инвалидитетом.

"Задовољан сам одлуком Парламента који је донио одлуку о реализацији хуманог пројекта којим ће се створити једнаки услови боравка у школи за сва лица", рекао је Спасојевић.

На сједници парламента, начелник општине Младен Крекић похвалио је Омладински парламент који је у Модричи почео са радом прије 11 година.

"Од оснивања Омладинског парламента реализована су 42 пројекта за које је из буџета општине издвојено 84.647 КМ", рекао је Крекић.

Он је истакао опредјељење локалне управе да помаже младим у школовању, те да подстиче младе на активизам, посебно активности хуманитарног карактера.

Сједници Омладинског парламента присуствовали су предсједник Скупштине општине Модрича Синиша Никић, директор Средњошколског центра "Јован Цвијић" Новка Марковић и велики број професора овог Центра.