ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/04/2019

НЕМЈЕРЉИВ ДОПРИНОС РТРС-а АФИРМИСАЊУ СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 18. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас честитку генералном директору Радио-телевизије Републике Српске Драшку Милиновићу, руководству, уредништву, новинарима и свим запосленим поводом 27 година постојања и рада ове медијске куће, која има немјерљив допринос афирмисaњу и јачању Републике Српске.

 

"Телевизија Републике Српске непуне три деценије предано гради углед, захваљујући професионалном, објективном и правовременом извештавању јавности о свим најважнијим догађајима у Републици Српској, региону и свијету и даје немјерљив допринос афирмисaњу и јачању Републике Српске", наведено је у честитки.

Цвијановићева је навела да РТРС, чији је задатак да информише и образује, али и да представља институцију, има посебну улогу у друштвеном, културном и политичком животу Републике Српске, истичући да је РТРС у досадашњем периоду професионално, у духу новинарске етике, одговорио задатку.

"Желим да Телевизији Републике Српске будућност донесе још већу гледаност, кадровско јачање и техничко осавремењавање, као и много признања и награда којима ћете оправдати епитет кредибилног јавног емитера", истакнуто је у честитки Цвијановићеве.

Телевизија Републике Српске почела је да ради 19. априла 1992. године и тог дана емитован је први Дневник из бањалучког студија.

Канал "С" са Пала почео је емитовање програма 6. маја 1992. године када је емитован први Дневник из тог студија, док је 31. децембра 1993. године успостављен заједнички систем преноса и емитовања програма Српске радио-телевизије која се од 1999. године зове Радио-телевизија Републике Српске.