ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/04/2019

ВИШКОВИЋ: РТРС ИЗРАСЛА У РЕСПЕКТАБИЛАН ЈАВНИ РТВ СЕРВИС

 

БАЊАЛУКА, 18. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је генералном директору Радио телевизије Републике Српске Драшку Милиновићу 27 година постојања и рада ове медијске куће, поручивши да је ова кућа у протекле скоро три деценије постојања израсла у респектабилан јавни РТВ сервис.

 

Вишковић је истакао да РТРС објективно и правовремено информише грађане о најважнијим догађајима из Републике Српске, БиХ, региона и свијета.

"У име Владе Републике Српске и своје име, Вама, цјелокупној редакцији и свим запосленима упућујем најсрдачније честитке поводом 27 година постојања и рада Радио-телевизије Републике Српске. Желим вам да прославите још много година успјешног рада, да наставите да се модернизујете и развијате, те да и даље унапређујете достигнуте, високе стандарде новинарске професије", наведено је у честитки.

Он је нагласио да је Радио-телевизија Републике Српске, пласирајући увијек актуeлне информације и пружајући примјер професионалности, даје велики допринос афирмисању и јачању Републике Српске.

Телевизија Републике Српске почела је да ради 19. априла 1992. године и тог дана емитован је први Дневник из бањалучког студија.

Канал "С" са Пала почео је емитовање програма 6. маја 1992. године када је емитован први Дневник из тог студија, док је 31. децембра 1993. године успостављен заједнички систем преноса и емитовања програма Српске радио-телевизије која се од 1999. године зове Радио-телевизија Републике Српске.